7.03.2006

DERSLER HAKKINDA

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Sayı: 2006/00045
Konu: Dersler
07/03/2006
HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIM BÖLÜMÜ
ÖĞRETİM ELEMANLARINA

6 Mart 2006 tarihinde İstanbul Üniversitesi 2005-2006 Bahar Dönemi başlamıştır. Hepinize başarı ve sağlık diliyorum.

14 Mart 2006 Salı günü saat: 14:00’de Bölümümüz eski Başkanı ve Fakültemizin eski Dekanı Prof. Dr. Nükhet GÜZ, 2005-2006 Bahar Dönemi Açılış Dersi verecektir. Bu Açılış Dersi Bölümüz için ilk olacağından, o saatte dersi olmayan Bölümümüz öğrenci ve öğretim elemanlarının tümünün, önemli mesajların verileceği bu derse katılmasını rica ederim.

Bölümümüzdeki dersler ilk haftadan itibaren başlamaktadır. Derslere Yasanın bize yüklediği duyarlılıkla yaklaşacağınızdan ve izinli veya mazeretli olmadan hiçbir dersi aksatmayacağınızdan eminim. İzinli olarak aksatılan ders aynı miktarda saat ile telafi edilmelidir. Bu telafinin yüksek sayıda öğrencisi bulunan derslerde çeşitli nedenlerden yapılamaması da mazeret değildir. İzinli olmadan, mazeretsiz veya mazeretli olarak derslere girmemek, görevi ihmal demektir.

Rektörlük tarafından verilen ve resmi tatiller dışında derslerin tamamının yapılması zorunludur.

Öğrencinin derse gelmemiş olması veya ilk hafta olması veya az sayıda gelmiş olması mazeret değildir. Dersler bloklar halinde yapılabilir. Bu durumda örneğin üç ders saatinin toplamı 120-150 dakika arasında olmak zorundadır.

Ders vermekle görevli Öğretim Elemanı, derse öğrenciyi zevkle öğrenmek için getirtecek nitelikte ders anlatmakla yükümlüdür. Ayrıca Lisans Yönetmeliğine göre, Öğretim Elemanı, öğrenci devamını takip etmekle de yükümlüdür.

Derslerin tamamı, İletişim Fakültesi bünyesindeki mekanlarda yapılacaktır. Ancak bir dönem içindeki bir-iki ders, uygulama amaçlı gezi ve sektörel kuruluşları ziyaret şeklinde yapılabilir. Böylesi dersler en az bir hafta önce öğrenciye yazılı duyuru şeklinde ilan edilmelidir. Derse dışarıdan uzman kişiler konuşmacı olarak davet edilebilir. Bunun da duyurusu ilgili dersliklerde yazılı olarak yapılmalıdır.

Bu konulardaki duyarlılığınızı rica eder, bir kez daha yeni Ders Döneminizin başarılı geçmesini dilerim.

Prof. Dr. Veysel BATMAZ
Bölüm Başkanı